Informasjon fra kommuneoverlegen

Norske helsemyndigheter ser økende koronasmitte, smittekilden er fortsatt importert smitte. De utbruddene ønsker man å stoppe via isolering og smitteoppsporing.

Det gjelder altså folk som har vært i områder med vedvarende utbrudd (se fhi), folk som har hatt nærkontakt med noen som er påvist syk eller vært utsatt for smitte og helsepersonell som har stelt / har hatt kontakt med pasienter med påvist koronasykdom eller smitte.

God håndhygiene og hoste-/nyserutiner er A og Å i å forbygge smitte!

Har du spørsmål rundt koronaviruset, så sjekk helsenorge.no eller fhi.no først. Er det fortsatt noe uklart, ring infotelefon til folkehelseinstituttet: 81555015.

Er du redd at du ble smittet eller har fått sykdommen, men føler deg i god form: kontakt din fastlege. Ring 116117 utenom åpningstid.

Ring 113 kun ved alvorlige, livstruende sykdom! Ikke misbruk nødetatene for rådgivning, drøfting eller ved mild sykdom! Det kan koste andres liv og er helt uhensiktsmessig!

IKKE møt opp på legekontor/legevakt uten å ringe i forkant! Dette for å unngå unødig smitte!

IKKE bruk offentlig transport, om du må til lege/legevakt ved mistanke om koronasmitte. Også det for å unngå unødig smittespredning.

Fastlegen vil vurdere om du og dine må testes og i så fall når og hvor det skjer. Det kan være fornuftig å ta testing hjemme hos deg.

Helse- og hjelpetjenester i Åmli kommune er forberedt på å håndtere koronasmitte i kommunen, og bistå folk som må isoleres i eget hjem.

Generelt: Pust med magen og hold hodet kaldt! Vi er ikke i en krisesituasjon på nåværende tidspunkt! Hvis alle følger forhåndsregler er det fortsatt mulig å hindre ukontrollert innenlands smitte!

Vaner som forebygger smitte - Klikk for stort bilete - Klikk for stort bilete