Advarsel om vaksine-svindel

Vaksinering mot covid 19 er gratis.  Det skal heller ikke betales noen form for egenandel. 
et advares nå mot forsøk på vaksinesvindel.

Fra andre steder i landet er det rapportert om forsøk på denne typen svindel. Det er meldt om svindelforsøk via telefonoppringninger, tekstmeldinger, eposter, meldinger via sosiale medier mv.

Svindlernes metoder

  • Mange av svindlerne vil som nevnt over trolig tilby tidlig vaksinasjon mot forhåndsbetaling, kanskje forklart med at pasienten selv må dekke en «egenandel».
  • Det er meldt om tilfeller der innbyggere har fått telefonoppringning tilsynelatende fra et privat medisinsk senter eller en kommune, med tilbud om snarlig vaksinasjon, mot forhåndsbetaling.
  • Man må også regne med svindelforsøk som har til hensikt å lure inn skadevare på privat eller arbeidsgivers datautstyr, for eksempel løsepengevirus.
  • Det kan også dreie seg om mer «tradisjonelle» metoder som å tilegne seg bankkontonumre, kredittkortnumre, personalia, helseopplysninger mv. Slike opplysninger kan brukes i svindel eller for senere utpressing av offeret.

Vi minner om at Åmli kommune sender ut brev om du ønsker vaksine. Der blir du bedt om å ringe et tlf.nr dersom du ønsker vaksine. 

Dersom du gir tilbakemelding om at du ønsker vaksine, blir du kontaktet av Åmli kommune. Kontakten skjer enten i form av oppringing eller SMS for når vaksinasjonen skal gjøres.

Epost og sosiale medier benyttes ikke som kontaktkanaler.