Digitale tenester

A-tekst

A-tekst er en arkivtjeneste hvor du har tilgang til en rekke av norske aviser, tidsskrifter og magasiner. Her kan du søke i nesten en halv milliard artikler, som strekker seg tilbake til 1945. Innloggingsinformasjon får du i skranken.

Bildebokhylla.no

Billedbokhylla.no gir deg gratis digital tilgang til de fleste norske billedbøker utgitt til og med år 2000. Tjenesten er gratis for alle med norsk IP-adresse.

Bokhylla.no

Bokhylla.no gir deg gratis digital tilgang til de fleste norske bøker utgitt til og med år 2000. Tjenesten er gratis for alle med norsk IP-adresse.

Britannica

Encyclopædia Britannica er en av verdens største og mest kjente Encyclopedier. Her kan du søke i en rekke temaer, og du kan velge mellom flere ulike lesernivåer (f.eks barn, student eller voksen).

eBokBib

Lån og les E-bøker! Last ned appen eBokBib fra App Store eller Google Play, og logg inn med lånekortnummeret og PIN-koden. Om du ikke har PIN-kode, så får du dette ved å henvende deg i skranken. Dette er en app du kan bruke på mobil og nettbrett, og du kan lese både e-bøker og e-lydbøker (utvalget blir større etterhvert). 

Filmbib

Filmbib.no er en tjeneste hvor du kan streame en rekke norske kortfilmer og dokumentarer. Den kan brukes på PC, eller via appene du finner i Google Play og Appstore. Du logger deg inn med ditt nasjonale lånekort og PIN-kode. Om du ikke har dette fra tidligere, så henvender du deg til skranken i biblioteket.

Pressreader

Pressreader gir deg tilgang til over 5000 aviser og tidsskrifter fra hele verden, helt gratis! Last ned appen fra Google play eller App store, gå inn på appen mens du er på biblioteket, og du har tilgang i tre dager. Etter disse tre dagene må du tilbake til biblioteket (eller et annet såkalt hotspot – se appens hjelpesider) for å fornye tilgangen. Ingen innlogging kreves.

Til bruk i biblioteket

Ordnett.no

Ordnett.no er en tjeneste hvor du får tilgang til ordbøker i de vanligste vestlige språkene; Norsk, engelsk, fransk, spansk og tysk. Dette har du tilgang på når du er i biblioteket.

Idunn.no

Fra Åmli bibliotek har du tilgang til Idunn, Nordens største tverrfaglige database for fagtidsskrifter. Her finner du digitale artikler fra 49 ulike norske og nordiske fagtidsskrifter. De digitale tidsskriftene publiseres parallelt med papirutgavene. Arkivtilgangen går tilbake til 2002 for de fleste tidsskriftene. Du kan søke i og lese digitale tidsskriftartikler fra bibliotekets publikums-pcer. Idunn er også tilgjengelig gjennom bibliotekets åpne trådløse nettverk.

Introduksjonsvideo:

Kontaktinformasjon

Åmli Bibliotek
E-post
Telefon 37 18 52 66