Alkoholfri barneidrett

Vår kommune er AV-OG-TIL-kommune, og har et ekstra fokus på alkoholforebygging og holdningsskapende arbeid. Derfor støtter vi opp om arbeidet med å øke bevisstheten i alle idrettslag om betydningen av  en alkoholfri barneidrett. Norges Idrettsforbund og særforbundene innen fotball, håndball, svømming, dans, friidrett og kampsport er samarbeidsparter i dette tiltaket.

Se og bli sett

For at barn skal føle seg trygge og ivaretatt i idrettsmiljøet, trenger hvert enkelt av dem å bli sett. Trenere, ledere og foreldre tilknyttet idrettslag har et særdeles viktig ansvar i å sikre at barna opplever idretten som trygg gjennom måten de selv opptrer på. De er forbilder med stor påvirkningskraft. Det handler om å se – og å bli sett.
Nesten hvert tiende barn i Norge har minst én forelder som sliter med alkohol. I et idrettslag vet man sjelden hvem disse barna er.

Meld inn klubben din

I Norge er vi enige om at barneidretten bør være alkoholfri, men den er dessverre ikke alltid det.
Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL har utviklet verktøy for at idrettslag skal kunne ha gode diskusjoner om hvilke regler og retningslinjer som skal gjelde for alkoholbruk i klubben. Ved å melde inn klubben får idrettslag tilgang på verktøy og informasjonsmateriell som kan danne grunnlaget for diskusjoner om: Hva er greit? Hva er ikke greit? Og hvordan vil vi egentlig ha det i vår klubb?

Som leder, trener eller forelder kan du ta ansvar ved å gå inn på seogblisett.no og enkelt registrere din klubb. Dere får deretter tilgang på nyttig materiell og kostnadsfrie verktøy. Alt er helt gratis.

Mer informasjon om AV-OG-TIL og idrett og alkohol finner du på www.avogtil.no og www.seogblisett.no.  Ta gjerne kontakt med oss på avogtil@avogtil.no eller telefon 23 21 45 30

Ny film som tar opp problemet

Her kan dere se filmen om «Sondre» https://www.facebook.com/avogtil/videos/1196204223750929/
Han er ett av mange barn som har det vanskelig hjemme fordi mamma eller pappa drikker. Idrettsmiljøet er fristedet. Der føler han seg trygg. Men han kommer alltid til å være redd når voksne drikker. Kanskje finnes det en «Sondre» i din klubb?

Liker dere filmen? Del den gjerne i deres egne kanaler, enten det er nettside, e-post eller annet. Under finner dere fremgangsmåte på hvordan dere kan dele filmen fra AV-OG-TIL sin Facebookside til klubbens Facebookside, hvis ønskelig.

Slik deler dere på Facebook:

1. Gå til videoen på AV-OG-TIL sine Facebook-sider:  https://www.facebook.com/avogtil/videos/1196204223750929/
  2. Klikk på ‘Del’
  3. Velg ‘Del på en side du administrerer’ i nedtrekksmenyen øverst til venstre
  4. Velg din organisasjons Facebook-side i nedtrekksmenyen like over statusfeltet, til venstre
  5. Skriv en tekst i statusfeltet, for eksempel:
  6. Ny, sterk film som setter fokus på barneidrett og alkohol. Idrettsklubber inviteres til å bli se og bli sett-klubber. www.seogblisett.no
  7. Klikk på ‘Publiser’ nederst til høyre.

Vennlig hilsen AV-OG-TIL, som står bak kampanjen, og kommunens lokale AV-OG-TIL-koordinator

Barneidrett - trygt sted - illustrasjonsbilde - Klikk for stort bilete

Sist endra 08.11.2016